Alege opțiunea care ți se potrivește

Vreau să fiu voluntar în cadrul proiectelor:

Recomandăm selecția a maxim 3 proiecte.
Summitul Tinerilor
Summitul Tinerilor este evenimentul central al Capitalei Tineretului din România. În cadrul evenimentului, peste 500 de participanți din întreaga țară participă la ateliere organizate de companii private, ONG-uri și instituții publice pentru ca tinerii din țară să înțeleagă mai bine importanța implicării lor viitoare și modul în care ar trebui să dezvolte România. Temele atelierelor din acest an sunt: Viitorul muncii, Orașe tinere, Democrația, acum și mâine, Tinerii și criza climatică și ecologică. În ultima zi a Summitului Tinerilor va fi organizată Gala Tineretului din România, în cadrul căreia se vor premia cele mai bune proiecte de tineret și se va anunța orașul care va deține titlul Capitala Tineretului din România 2020-2021.

rISeUp Nord-Est
Prin proiectul rISeUp Nord-Est ne dorim cresterea gradului de implicare a organizatiilor de tineret din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est în acțiuni comune de reprezentare, dezvoltare si educare a tinerilor. Cum vom face asta? Vom organiza 5 întâlniri strategice a ONGT-urilor din regiune în cele 5 reședințe de județ (Bacău, Neamț, Suceava, Botoșani și Vaslui) pentru dezbaterea unei strategii comune. Vom organiza 7 ateliere publice desfășurate în 7 cartiere din Iași cu participarea ONG-urilor din Regiunea Nord-Est.

rISe to VOTE
De ce facem proiectul „rISe to VOTE!”? Ca să știe tinerii că e drept să votezi și să afle care-i treaba cu președintele si aleșii locali. Prin urmare, ne propunem o serie de ateliere în școli și facultăți la care să punem față în față experți din sfera civică și electorală cu tinerii votanți. Mai mult, pregătim observatori independenți pentru a ne asigura că viitoarele alegeri sunt corecte și transparente. Ce zici? Desființăm mitul „votul meu nu contează” împreună?

CulturISe
Dimensiunea culturală reprezintă un pilon de bază în educarea generațiilor viitoare și, de aceea, ne propunem să reconectăm tinerii cu Iașul cultural, din postura de public activ, pe de o parte, și de inițiatori de acțiuni în sectorul cultural-artistic, pe de altă parte, să exploatăm rolul culturii în integrarea socială a tinerilor din medii vulnerabile, să creăm contexte prietenoase de învățare și dezvoltare personală a tinerilor prin cultură și artă, să găsim soluții de revitalizare și consolidare a ecosistemului cultural ieșean. Cum facem asta? Prin caravane CulturISe, ateliere de educație non-formală prin artă, consultări de tip Com'ON Café, ateliere de introducere în antreprenoriat cultural și industrii creative.

Iași - Oraș Policentric
Îți dorești să îți petreci timpul liber făcând diferite activități la tine în cartier, fără a te mai deplasa de fiecare dată în centrul orașului? La inițiativa proiectului „Iași-oraș policentric” vom identifica cele mai talentate persoane din Iași și pentru că ne dorim să dezvoltăm sentimentul de apartenență cu privire la cartierul în care locuiești, împreună cu tine, vom da startul concertelor, videomapărilor, dezbaterilor, training-urilor și atelierelor de lucru dar și alte activități dedicate tinerilor. În tot acest timp, vom oferi o imaginea vizuală cartierelor Tătărași, Frumoasa, Mircea cel Bătrîn, Nicolina, Cantemir, Alexandru cel Bun și Păcurari plecând de la elementele de ordin istoric, cultural dar și geografic prin intermediul artei stradale.

Spații SMART în campusuri
„Dacă ești arhitect, designer, peisagist, urbanist sau doar pasionat de spații prietenoase cu tinerii, hai să construim împreună spații SMART, în campusurile școlare și universitare. Ce înseamnă asta? Vom face împreună un concurs de idei pentru a vedea ce înseamnă un spațiu smart în viziunea tinerilor și cele mai bune idei vor fi puse în aplicare în 10 campusuri școlare și 5 campusuri universitare, prin implicarea tuturor actorilor cheie din comunitatea ieșeană: mediul academic, mediul privat, administrația publică locală și desiguri, tinerii dornici de implicare”.

Tineri Antreprenori în Industrii Creative
Ce înseamnă un Start-Up și la ce se rezumă cuvântul ,,antreprenor"?
Ei bine, noi suntem aici pentru a oferi suportul necesar în procesul de educație antreprenorială. Cum facem asta? Prin inspirare, educare, construcție și mentorat, în cadrul unor bootcamp-uri destinate tinerilor generatori de idei și completate de sesiuni mentorate și facilitate. Proiectul are o durată de patru luni de zile, septembrie-decembrie, iar tinerii vor avea ocazia să interacționeze cu antreprenori locali și să înveți ce înseamnă, cu adevărat, o afacere. Îmbrățișând ritmul propriilor idei, putem să punem, împreună, bazele ecosistemului de antreprenoriat pentru tineri și putem ajuta la dezvoltarea educației antreprenoriale precare. Gândim global - acționăm local. rISeUp and shine bright like a start-up!

Skills

Când ai vrea să semnezi contractul de voluntar?