Loading Events

„Năpasta” de I.L.Caragiale, regia Radu Afrim | Teatrul Național București

Share

facebook-logo
whatsapp-logo
null
null
vineri, 1 mai 2020

 

NĂPASTA clasicului, în regia inovatorului Radu Afrim

NĂPASTA clasicului, în regia inovatorului Radu Afrim, încheia în forță programul de mare succes, Anul Caragiale la TNB.
La 7 ani de la premieră, spectacolul care a inaugurat Sala Media, una dintre sălile cu care s-a îmbogățit teatrul după reconfigurare, se pregătește pentru o nouă ieșire în lume.

Un spectacol puternic senzorial, ieșit din tipare, care intrigă poate, dar cu siguranță nu va trece neobservat nici de această dată.

Regia: Radu Afrim
Decorul: Vanda Maria Sturdza
Costumele: Cosmin Florea
Muzica: Luiza Zan şi Valentin Luca
Coregrafia: Silvia Calin
Cu:
Crina Semciuc, Marius Manole, Mihai Calin, Emilian Oprea, Alexandra Poiană, Andreea Perju-Dociu, Anamaria Olaș, Alina Badea, Cătălina Jugravu, Vlad Trifaș, Eduard Haris, Cezar Vlad.

✍ Recitirea lui Afrim a arătat că încă se mai poate scoate din Caragiale ceva neaşteptat şi chiar şocant, iar dacă odată cu Avalanşa, montată în 2010, tot la TNB, se vorbea de o „cuminţire“ a regizorului, în Năpasta îl recunoaştem pe acel Afrim care a stîrnit atîtea controverse de-a lungul anilor. Iar TNB-ul, prin găzduirea lui Afrim cu un astfel de spectacol, arată că este deschis la noile tendinţe din teatrul românesc. / Silvia Dumitrache, Observator Cultural

✍ Radu Afrim face loc miticului şi teluricului. (...) jocul nervos, strâns şi de o naturaleţe fără greş a Crinei Semciuc îi conferă o personalitate aparte (Ancăi), nemaintâlnită în alte montări. Eroina jucată de tânăra actriţă, atât de serios, de cu har, e privită într-un chip original, meritul Crinei Semciuc şi al regizorului constând în supleţea asocierilor dintre datele ştiute şi cele relevate de noua lectură. (...) închei cu îndemnul adresat spectatorilor Năpastei: Lăsaţi ceea ce vedeţi pe scenă să trăiască şi cu certitudine veţi fi fericiţi! / Mircea Morariu, Adevarul.
👉 Mai multe referințe critice, aici: https://www.tnb.ro/ro/napasta-477#tabs-2

Din 1 până în 3 mai
Vineri – de la ora 16.00, sâmbătă și duminică – de la ora 18.00, pe canalul Youtube al Teatrului Național: http://www.youtube.com/c/TeatrulNaţionalILCaragialeBucureşti

Spectacolele vor putea fi vizionate doar live, în datele și la orele anunțate!

 

Sursa: pagina de facebook a organizatorului

Parteneri:
-
Persoana de contact:
-

Vrei sa devii voluntar?

Ești curios să afli cine sunt rISeUp-erii Iași – Capitala Tineretului din România și cum poți deveni și tu rISeUp-er!