Loading Events

Festivalul Șotron. Festivalul copilăriei | Muzeul Național al Literaturii Române Iași

Share

facebook-logo
whatsapp-logo
null
null
luni, 1 iunie 2020 - miercuri, 3 iunie 2020

 

Festival de literatură pentru copii

Pentru cea de-a doua ediţie, pe care am fost nevoiţi să o adaptăm la condiţiile pandemiei, am ales varianta online, în speranţa că va fi un experiment reușit de păstrare a legăturilor socio-culturale în contexte de autoizolare. Șotron este numele secţiunii pentru copii de la Iași, principalii noștri parteneri. Șotron pe mare este proiecţia noastră asupra libertăţii, dorul de castele de nisip. Mediterana sau Marea Neagră, sunt forme de libertate și simbolizează setea de ducă, viaţa, speranţa. Mediterana este un spaţiu odiseic, care unește mulţi dintre românii din diaspora, care speră să ajungă acasă, prin literatura pentru copii: nostos-ul este limba română din poemele și textele pentru copii, care pe cei mici îi apropie de cultura română, în timp ce pe noi, cei mari, ne apropie de vârsta de aur a copilăriei.

CATEGORII:
– Literatura română pentru copii
– Literatura străină pentru copii povestită în limba română
– Literatura română pentru copii tradusă în altă limbă
– Desene
– Scrisori către autori

Videouri de la voi vor fi încărcate pe pagina www.ministerulsperantei.ro. Tot acolo vom publica și desenele și scrisorile pe care ni le trimit copiii dumneavoastră. Trimiteţi-ne fragmente din cărţi de literatură pentru copii, din România, sau din lume, originale, sau traduceri, proză sau poeme. Așteptăm materialele voastre pe adresa: congreso.infancia.granada@gmail.com, până la data de 28 mai.

Așteptăm:
1. Videouri de maxim 3 minute, în care să citiţi, recitaţi, povestiţi, zâmbiţi, râdeţi. Videouri în care, în timp ce citiţi, vă mângâiaţi copiii, cărţile, florile, pisicile sau căţeii. Trebuie să încercăm să le trimitem copiilor mici și celor mari, sete de viaţă și chef de literatură.
2. Fotografie (cu rezoluţie decentă) cu coperta cărţii din care citiţi.
3. Numele și prenumele și câteva cuvinte despre autorul videoului.

Condiţiile înregistrării videouri:
1. Filmaţi-vă cu telefonul. Rezoluţia este mai bună dacă vă înregistrează altcineva.
2. Telefonul trebuie ţinut orizontal.
3. Să aveţi lumină naturală.

(Sursa: pagina web a evenimentului)

Vrei sa devii voluntar?

Ești curios să afli cine sunt rISeUp-erii Iași – Capitala Tineretului din România și cum poți deveni și tu rISeUp-er!