Loading Events

Concert de vioară Alexandru Tomescu | Live la Qreator

Share

facebook-logo
whatsapp-logo
null
null
joi, 4 iunie 2020

 

Eveniment încadrat Seriei Qreator – Home Together Edition

Seria Qreator – Home Together Edition continuă cu un concert special al violonistului Alexandru Tomescu.
Un artist desăvârșit care creează cu fiecare atingere de vioară un univers locuit de creaturi sonore fascinante. Muzica nu are limite pentru Alexandru Tomescu. Pentru virtuozitatea lui, a câștigat dreptul de a cânta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, aparținând Statului Român. Atunci, a promis că îi va face sunetul auzit de către toți românii.

După ce a absolvit Conservatorul din București sub îndrumarea lui Ștefan Gheorghiu, a continuat să studieze în afara țării cu Igor Oistrakh, Ruggiero Ricci, Tibor Varga și Eduard Schmieder.
De la debutul său din 1985, a susținut peste 200 de concerte și recitaluri în 26 de țări, și a câștigat numeroase premii naționale și internaționale la festivalurile de muzică clasică (Marguerite Long – Jacques Thibaud, George Enescu, Paganini or Sarasat). De 13 ani, organizează Turneul Internațional Stradivarius.

Alexandru Tomescu a cântat pe cele mai renumite și râvnite scene de concert: Carnegie Hall (New York), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Théâtre des Champs Elysées (Paris), Great Hall of the Moscow Conservatory sau Concertgebouw (Amsterdam).
Iar joi, va cânta online pentru voi, comunitatea Qreator. Despre Qreator și seria Qreator - Home Together Edition Qreator este spațiul creativilor și creatorilor, construit să aducă oamenii împreună. E locul potrivit pentru tine și cei care inovează, care sunt inspirați și duc inspirația mai departe. Un loc al oamenilor pasionați de artă, tehnologie și intersecția celor două.

Sursa: evenimentul de pe facebook al organizatorului

Parteneri:
Radio România Muzical
Persoana de contact:
-

Vrei sa devii voluntar?

Ești curios să afli cine sunt rISeUp-erii Iași – Capitala Tineretului din România și cum poți deveni și tu rISeUp-er!