Loading Events

Autoorganizarea în grupuri informale. Prezentare si discuții

Share

facebook-logo
whatsapp-logo
null
marți, 29 octombrie 2019 - miercuri, 6 noiembrie 2019
null
Str. Al. Lăpușneanu 7-9
Iasi, România

 

tranzit.ro IAȘI va invta la o seară de discuții cu trei grupuri informale, autoorganizate și antiautoritare din diverse orașe: Comunitatea Mahala, Editura Pagini Libere și Colectivul Ⓐ-casă. Scopul acestei întâlniri este de a clarifica principiile după care se orientează aceste grupuri și de a crea niște punți de legătură cu persoanele solidare cu aceste mișcări din Iași.

Pe 29 octombrie de la ora 19:00 vă invităm la tranzit.ro IAȘI, la o seară de discuții cu trei grupuri informale, autoorganizate și antiautoritare din diverse orașe: Comunitatea Mahala, Editura Pagini Libere și Colectivul Ⓐ-casă. Scopul acestei întâlniri este de a clarifica principiile după care se orientează aceste grupuri și de a crea niște punți de legătură cu persoanele solidare cu aceste mișcări din Iași.

Comunitatea Mahala
Suntem un grup informal, organizat non-ierarhic și bazat pe implicare voluntară și ajutor reciproc. Printre valorile pentru care milităm enumerăm: demnitate umană, egalitate (atât la nivel politic cât şi la nivel economic), egalitate de gen, libertate, consens, solidaritate, anti-autoritarism, anti-capitalism şamd. Încă de la începutul acestui grup (2015), ne propunem să acționăm pentru solidarizarea şi coagularea muncitorilor din economia formală şi informală (la negru). De-a lungul timpului ne-am implicat alături de muncitori și muncitoare în diverse cazuri de abuz, de la cazuri de concedieri până la neplata integrală a contribuțiilor sociale sau neplata salariilor.
https://www.facebook.com/comunitateamahala/
http://www.comunitatea-mahala.ro/ro/home/

Editura Pagini Libere
Pagini Libere este o editură anarhistă.
Suntem un colectiv descentralizat, autonom și organizat non-ierarhic. Scopul nostru este acela de a oferi publicații (cărţi, broşuri, fanzine, etc.) în limba română și, uneori, în alte limbi, în ideea de a populariza și inspira viziuni și practici alternative la sistemul actual, capitalist și autoritar. Încercăm să acoperim în acest sens o varietate cât mai largă de tematici și abordări: de la cărţi politice, ideologice sau de istorie și până la proză, poezie sau eseu ori manuale do it yourself.
https://www.facebook.com/editurapaginilibere/
https://pagini-libere.ro/en/

Colectivul Ⓐ-casă
Colectivul Ⓐ-casă este un grup autonom din Cluj, care funcționează după principiile auto-organizării, orizontalității, feminismului, anticapitalismului, respectului pentru animale și natură, solidarității și antidiscriminării de orice fel. De aproape 7 ani menținem centrul social Ⓐ-casă, unde diferite grupuri și inițiative politice radicale se organizează și desfășoară activități pe teme ca antifascismul, acțiunea directă, dreptul la locuire, suveranitatea alimentară, cultura DIY, intersecționalitatea luptelor, etc.
https://acasa.blackblogs.org

Parteneri:
1+1
Mahala - Comunitatea Muncitorilor Militanți
Food Not Bombs Iasi
Editura Pagini Libere
Persoana de contact:
-

Vrei sa devii voluntar?

Ești curios să afli cine sunt rISeUp-erii Iași – Capitala Tineretului din România și cum poți deveni și tu rISeUp-er!