Campania ,,Antivirus pentru Educație”

Share

facebook-logo
whatsapp-logo

Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași – FONTIS dă start Campaniei ,,Antivirus pentru Educație”, care se va desfășura pe parcursul lunii mai 2020 sub egida Programului „Iași – Capitala Tineretului din România 2019-2020”.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat duminică, 3 mai, la Digi24 că sunt aproximatv 250.000 de elevi fără acces la tehnologie și care nu pot urma cursurile în mediul online. Conform datelor primite de la Inspectoratul Școlar Județean Iași, aproximativ 2.500 de elevi din județul Iași nu au acces la tehnologie și sunt limitați în a urma cursurile în mediul virtual.

Campania „Antivirus pentru Educație” urmărește colectarea de resurse financiare și dispozitive electronice (laptop-uri, tablete, PC-uri etc.) pentru sprijinirea celor aproximativ 2500 de elevi din mediile vulnerabile ale județului Iași, să aibă acces la școala online. Până în acest moment s-au alăturat Campaniei Consiliul Național al Elevilor, structura reprezentativă la nivel național a elevilor, Banca Comercială Română, primul partener din mediul privat și Inspectoratul Școlar Județean Iași care susține campania prin oferirea unei situații actualizată constant cu privire la copiii care au nevoie de dispozitive electronice.

Federația FONTIS face apel la toți actorii din comunitate, companii private, instituții publice, reprezentanți ai societății civile sau persoane fizice să se alăture campaniei și să ofere sprijin financiar pentru achiziționarea de dispozitive electronice sau să doneze un dispozitiv neutilizat, dar funcțional, care poate fi recondiționat, astfel încât să putem contribui, împreună, la educația copiilor care nu au această posibilitate din cauza crizei sociale actuale condiționată de noul coronavirus COVID-19.

Donațiile de dispozitive electronice (laptop-uri, PC-uri, tablete etc.) pot fi făcute prin două metode:

  • Pot fi trimise direct la adresa: Iași, Str. Agatha Bârsescu Nr. 9, CP. 700074 (sediul Colegiului „Sfântul Nicolae”)
  • Poate fi solicitat un curier, care să ridice dispozitivul, pe raza municipiului Iași, apelând numărul de telefon: 0762535376
  • Sprijinul financiar destinat campaniei poate fi depus în contul IBAN al federației FONTIS: (RON) RO75RNCB0178163262720001, deschis la BCR.

 

 ***

Pentru mai multe detalii:

Robu Ștefan Basil

Corporate Engagement Manager 

Tel: 0762535376   

E-mail: stefan.basil@iasicapitalatineretului.ro   

Cristin Murafa

Manager Relații Publice

Tel: 0757640003

E-mail: cristin.murafa@iasicapitalatineretului.ro

***

FONTIS este federația reprezentativă pentru tinerii din Iași, cu un rol specific de creștere și consolidare a potențialului tinerilor din comunitate. Noi nu doar reprezentăm tinerii, noi investim în educația și formarea lor.

Această campanie reprezintă o invitație pentru fiecare tânăr și fiecare cetățean, pentru mediul de afaceri și administrația publică, spre a pune bazele unui sistem educațional funcțional pentru elevii din medii defavorizate sau vulnerabile care acum se află în fața unei provocări. Investiția în educația tinerilor reprezintă investiția în comunitatea pe care cu toții ne-o dorim pentru generațiile viitoare.